Skulpturer
  Oljemålningar
  Teckningar
  Försãljning Villkor

Om Konstnären

“En förnyare av den klassiska ryska monumental-konsten i lera och granit”. Så har skulptrisen Irina Cazanova-Bergå beskrivits i en rysk konsttidskrift. Hennes märgfulla statyer har väckt starka känslor bland konstkritiker och kollegor på Skt. Petersburgs Akademi.

Irina är en motsägelsernas person. Hon svärmar för det nordiskt svala hos våra svenska skulptörer och målare från förra sekelskiftet. Samtidigt är hon full av hänförelse och temperament. Hennes skapelser spritter av liv och vitalitet. Irinas kärlekstema i statyer som “smekmånad” och “vårfeber” väcker livslusten och det sinnliga bejakandet hos betraktaren. Det är en stor favör för konststaden Malmö att få ha henne som medborgare. Hon har de sista två åren uppmärksammats och fått beröm för sina utställningar i Malmö och Köpenhamn. Nu söker hon objekt för sina porträtt i Sverige och Danmark. En gyllene chans för oss alla, att avbildas av en rysk skapande eldsjäl i den stora traditionen.

Utställningar
2009 J.T & Art Gallery, Malmö, Sverige.
2000-2005 Regional utställningar av Konstförening, Skt. Petersburg, Rysland.
1996 Galleri Biblioteket V. V. Majakovskiy, Perm, Ryssland.

Utbildning
1983-1989 Permsk State Universitet, Perm, Ryssland, organisk kemist.
1993-1995 Agricolture akademy, Perm, Ryssland. Hade klarat licentiatexamina.
1995-1996 Konstakademin I. Glazunov, Perm, Ryssland, konstnär-bildhuggare.
1999-2004 Konstakademin I. E. Repin, Skt. Petersburg, Ryssland, konstnär-bildhuggare.

Du kan placera en personlig order just nu och just här!
Cklick här!
Per Albin Hanssons väg 56 A, 21463 Malmö, Sverige  |  Telefon: +46 736819208  |  E-post: info@cazanova-berga.com  |  © 2010  Irina Cazanova-Bergå